Útmutató a jezsuita e-levéltár használatához

Az e-levéltár használata

Az internetes kutatásra előkészített, digitalizált képállomány áttekintő táblázata, a feldolgozott dokumentumok részletes jegyzéke itt megtekinthető. Ezen ismeretek alapján, megfelelő tájékozódás után eldönthető, hogy valaki igénybe kívánja-e venni képnéző-kutató szolgáltatásunkat.

Az e-kutatás szolgáltatás csak regisztrációval vehető igénybe, a regisztrációról bővebben az előző pontban olvashat. A regisztráció a feltöltött képanyag korlátlan kutatását teszi lehetővé az előfizetett regisztrációs időszakon belül. Az egyes időszakokhoz megadott, letölthető képfájlok száma azt jelenti, hogy a képnéző szolgáltatóból hány képet menthet el a kutató a saját gépére.

Javasoljuk, hogy regisztráció előtt a digitális állományunkat leíró részletes jegyzék segítségével győződjön meg róla, hogy az Ön által keresett anyag megtalálható-e e-levéltárunkban. Az ezzel kapcsolatos kérdéseikkel is forduljanak bátran levéltárunk munkatársaihoz!

Regisztráció

Amennyiben a Tisztelt Kutató igénybe szeretné venni elektronikus levéltári szolgáltatásunkat, mindenekelőtt regisztrálnia kell oldalunkon, ehhez kattintson erre a linkre.

A regisztráció során kutatóink három lehetőség közül választhatnak, a következők szerint:

  • 15 napos betekintő-böngésző hozzáférés (a rövidebb időt igénylő adatkeresésekhez) - 15 lementhető képmásolat (jpg fájl) - 2.500.- Ft regisztrációs díj

  • negyedéves (3 hónapos) kutatói hozzáférés - 50 lementhető képmásolat (jpg fájl) -5.000.- Ft regisztrációs díj

  • egy éves (12 hónapos) kutatói hozzáférés - 200 lementhető képmásolat (jpg fájl) - 2.000.- Ft regisztrációs díj.

A közölt regisztrációs díjak 2017. január 1-jétől esedékesek, a 27 %-os ÁFÁ-t tartalmazzák.

A kutatói hozzáférés mindhárom esetben a mindenkori teljes, digitalizált képanyagára vonatkozik (2017 januárjában ez mintegy 17 000 digitális képfelvételt foglalt magába, az állomány folyamatosan bővül), a letölthető képmásolatok a kutatók által választható felvételeket jelentenek, melyek jpg fájlként letölthetővé válnak és a felhasználó számítógépén elmenthetőek. A regisztrációs díj fizetésének lehetőségeiről az online regisztrációs adatlap tájékoztat.

Az internetes kutatás a regisztrációs díj beérkezése, ill. a regisztrációs adatlap feldolgozása-visszaigazolása után kezdhető meg. A regisztrációs díj átfutása, a banki pénzügyi értesítés beérkezése és feldolgozása néhány napot vehet igénybe, ezzel kapcsolatban türelmüket, megértésüket kérjük! (A regisztrációs folyamatot gyorsíthatja, ha a díjbefizetés bizonylatának másolatát e-mail útján elküldik nekünk, így nem kell megvárnunk a több napos pénzügyi-könyvelési folyamat végét.)

Ha kérdése van, előzetesen felveheti a kapcsolatot a levéltár munkatársaival intézményünk elérhetőségein.